Het bestuur van de Beemster Vertoeving is geportretteerd door Marie-Christine Koestal.

Klik op een foto of tekst

om het gehele portret te lezen.

Chris Luursema, voorzitter

‘Er moet een nieuwe wind waaien. Die waait hier’

Hij heeft meer met dit bijltje gehakt. Wist te regelen dat zijn Doopsgezinde kerk in Hoorn samen met de gemeente een historisch buurpandje, een monument uit 1724, kon aanschaffen. 

Christine van Splunter, bestuurslid

‘Ze waren zo enthousiast dat ik er alleen maar in mee kon gaan

Dochter van bevlogen voorzitter van de kerkenraad. Zelf niet zo’n fan van kerkgenootschappen, maar wel sociaal bewogen, echt een mensen-mens. Moet ook wel als wijkconsulent die met leefbaarheid in haar portefeuille lastige kwesties mag oplossen. 

Gerrit Arkesteijn, penningmeester

‘Een gebouw dat een goede plek in de samenleving heeft’

Tweede man in het team. Rechterhand van Luursema. Leerden elkaar kennen in de trein, waarin beiden pendelden tussen huis en werk. Luursema meldde zich toen hij hulp nodig had voor dit project. De penningen beheren, dat is een nieuwe uitdaging voor hem. 

Dieuw Schuijtemaker, bestuurslid

‘Mijn rol is straks het bedenken en organiseren van activiteiten waar een heleboel mensen plezier aan beleven’

Kind van de oudste boerenfamilie in Noord-Holland die altijd op dezelfde plek heeft gewoond. In het dorp Grosthuizen, aan de rand van de Beemster, sinds 1660. Haar moeder kwam uit de Beemster. Haar grootouders ook. Opa Zijp was dijkgraaf en boer aan de Neckerweg. Ook haar geschiedenis ligt voor een groot deel in de polder. Ze speelt sinds 1976 orgel in de Doopsgezinde Vermaning. 

Jaap Slagt, secretaris

‘Er wordt hier wel wat neergezet’

Als lid van de kerkenraad Doopsgezinde Gemeente ziet hij al jaren dat het ledenaantal afneemt. Er komen nog zo’n veertig mensen. Het gros daarvan is tachtigplus. Een praatje met de dochter van de kerkenraadvoorzitter en Arjen IJff, buurman van de kerk, bracht de boel op gang. ‘Jullie moeten duidelijk zijn in wat jullie willen.’ ‘Maar dat moeten de mensen zelf weten’, pareerden zijn gesprekspartners.