Agenda

Alie en Corrie binden het kookschort voor. Om samen een maaltijd voor te bereiden. Om het eten wat het land opbrengt, te proeven en te waarderen. Gasten mogen actief meehelpen, groenten schoonmaken, tafel dekken en dat wat er gebeuren moet.

Tussen de gangen door vertellen wij elkaar verhalen.

Als u voor de eerste keer komt, even aanmelden i.v.m. inkoop en om voedselverspilling te voorkomen!

Bij Aaltje Stolp tel. 0299-683324 e-mail thestolps@planet.nl

Corrie Laros tel.0227-570596 (inspreken) e-mail corrielaros@hotmail.com

U bent van harte uitgenodigd. Vindt u het leuk om met anderen te eten, of om mooie verhalen te horen en wellicht te delen, schuif gerust aan tafel in onze kring.

Elke eerste dinsdag in de maand is er een Maal & Verhaal. In de drukke decembermaand slaan we deze activiteit een keer over. De eerste dinsdag in januari bent ur natuurlijk weer van harte welkom.

De film uit 2019, is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.
ADAM ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.
Welkom op de filmavond. Vooraf koffie/thee en halverwege een pauze met nog een rondje. Kosten € 7.50 euro inclusief 2 maal koffie/thee. Pinnen is mogelijk.


Elke derde dinsdag in de maand is er een film met toelichting door Corrie Laros. In de drukke decembermaand slaan we deze activiteit een keer over. De derde dinsdag in januari 2022 (18 januari) bent u weer van harte uitgenodigd.

‘Iets is mooi als het echt is..’

Astrid Cattel

Cabaretière Astrid Cattel deelt haar positieve energie, verbazing en emotie en zij gaat haar gevoelige karakter in deze goudeerlijke cabaretvoorstelling niet uit de weg. Mèt zelfspot. Zij neemt luisteraars mee in haar persoonlijke, dagelijkse gewoonste en ongewoonste levenssituaties. Want, hoeveel tijd besteden wij aan het waarmaken van onze échte realistische wensen? Het leven is te kort om daar niet een avond bij stil te staan.

Loslaten, verlies én: leven wij wel bewust genoeg.. met een chique knipoog naar cabaret.

De bevlogen programmamaakster heeft haar eigen teksten en muzieknummers bijeengebracht in de voorstelling ‘ECHT’. De zangeres wordt begeleid door haar pianist. Doordat Astrid haar persoonlijke warmte in de voorstelling verweven zit maakt dat het geheel tot chique charmant amusement.

Actrice/ Presentatrice Astrid Cattel heeft in het Gooi een eigen regionale jeugdtheaterschool gehad en zij is o.a. sinds 11 jaar de vaste Stand In van Irene Moors bij het RTL4 TV programma De Tv Kantine. Astrid zong in seizoen ‘18-‘20 in de hommage aan Toon Hermans die zij in de theaters bracht met de zoon van Toon.

Tekst & Zang Astrid Cattel  De voorstelling duurt ongeveer 60 tot 80 minuten.

aanvang 19.30 inloop. 20.00 start de voorstelling. 

kaartjes kunt u bestellen via project geestdrift.

“Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!

Om een ode aan het onnavolgbare leven van Ramses Shaffy te kunnen geven is deze voorstelling naar het leven van Ramses ontwikkeld door Fredie Kuiper (zangeres en accordeoniste) en Jorick Jochims (acteur en zanger). Na een succesvol optreden op Oerol hebben zij in de voorbije jaren opgetreden in kleine zalen en huiskamers. Vanuit die gedachte is het programma destijds ook ontstaan. 

Voor Fredie speelt Ramses Shaffy een belangrijke rol in haar leven. Op haar eigen wijze: zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.

Jorick is tijdens zijn opleiding (toneelschool Herman Teirlinck te Antwerpen) in aanraking gekomen met de muziek van Ramses Shaffy, hij was gelijk verkocht! Sindsdien heeft hij Ramses niet meer kunnen loslaten.

Deze twee invalshoeken bleken een perfecte combinatie te zijn voor het ontwikkelen van

een persoonlijk muziektheaterprogramma. Daarin vertolkt Fredie de oude Ramses met de jonge ziel en Jorick de jonge Ramses met de oude ziel.

De oude Ramses kijkt terug op zijn leven, terwijl de jonge Ramses in sneltreinvaart voortdendert. Ergens in het midden ontmoeten ze elkaar en gaan ze zingend naar het einde van zijn leven.

De voorstelling duurt 70 minuten zonder pauze en bestaat zowel uit gesproken woord als liederen. Waarbij bekende en minder bekende nummers gezongen worden.

inloop 19.30

Reserveer via project geestdrift

Deze voorstelling stond op 1 december gepland. Is vanwege de hopelijk korte lockdown verplaatst naar donderdag 24 februari. Mensen die al een kaartje hebben besteld kunnen hun kaartje tot die tijd bewaren. Mocht je op die datum zijn verhinderd, laat het weten dan gaan we ervoor zorgen dat je de aanschafprijs krijgt geretourneerd. 

Wij werken intensief samen met project Geestdrift. Het is de moeite waard om ook de site van dit project bij te houden.

project geestdrift